2. DÜZCE KABAĞI VE KESTANESİ FESTİVALİNE FAKÜLTEMİZDEN KATILIM DESTEĞİ

04 Ara

Düzce Valiliği, Düzce Belediyesi, Düzce Üniversitesi ve Kent Konseyi Kadın Meclisi iş birliğiyle Düzce Kabak ve Kestane Festivali’nin ikincisi Düzce İlimizde 29 Kasım-01 Aralık tarihleri arasında düzenlendi.

Sebze ekiliş alanlarının yaklaşık %25’ini oluşturan Balkabağı yetiştiriciliği ile Düzce İlimiz Ülkemiz sıralamasında yaklaşık % 40 üretim ile üçüncü sırada yer almaktadır. İlimizde ayrıca organik kestane üretimi de yapılmaktadır.

Düzce'nin önemli tarım ürünlerinden; kabak ve kestanenin Ülkemize ve Dünyaya tanıtılması amacı ile düzenlenen festivale Fakültemiz Dekanı Sayın Prof. Dr. Sevcan Öztemiz, Düze İl Tarım ve Orman Müdürü Sayın Necdet Çiçek, Ziraat Odaları, Üreticiler ve Düzce halkının katılım sağladığı festivalin açılış töreni yoğun ilgi gördü.

Düzce Belediye meydanında ziyaretçilere ücretsiz olarak açık olan festival süresince; kabak çorbası, kabak tatlısı, kabak pastası, kabaklı börek gibi birçok tatlı ve tuzlu ürünün yanı sıra kabak ve kestaneden yapılan birçok ürün sergilendi.