III. TARIM VE ORMAN ŞURASI ANKARA’DA CUMHURBAŞKANLIĞI KÜLLİYESİNDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

26 Kas

T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 25 yıllık yol haritasının belirlendiği ve en geniş katılımlı III. Tarım ve Orman Şurası 21 Kasım 2019 tarihinde Ankara’da Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyib Erdoğan’ın teşrifleri ile gerçekleştirilen III. Tarım ve Orman Şurası’na Üniversitemizden Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Sevcan Öztemiz ve Orman Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Haldun Müderrisoğlu  katılım sağladı.

Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli’nin açılış konuşmaları ile başlayan şurada tarım ve ormanda öncelikli alanlar olmak üzere pek çok önemli konulara değinildi. Bunlardan bazıları:

• Su odaklı planlama
  • Optimizasyon
  • Örgütlenme
  • Tarımsal hasıla artışı
  • Tarımsal girdi ve etkin lojistik
  • Finans ve pazarlama
  • Sürdürülebilir orman ve su yönetimi
  • Doğal kaynakların korunması
  • Gıda güvenliği ve dengeli beslenme
  • Kadın girişimci ve istihdam

Tarım ve Orman Bakanımızın sunumunun ardından III. Tarım Orman Şurası Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın bazı müjdeli haberleri kamuoyu ile paylaşması ile devam etti. Bunlardan bazıları:

• 2020 yılında da zorunlu olmadıkça et ithalatının yapılmayacağı,
  • Balıkçılık destekleri kapsamında, 15 bin kıyı balıkçısına desteklerin önümüzdeki ay ödeneceği,
  • Orman çalışanları için maliyetin yüzde 20’si hibe, yüzde 80’i faizsiz kredi olmak üzere prefabrik evler yapılacağı,
  • 1000 köye tıbbi aromatik bitkiler ekileceği,
  • Elektrikli traktörden kendi yürür ilaçlama makinesi aşamasına gelindiğini,
  • Sofralık zeytini ilk kez 2019 yılında fark ödemesi desteği kapsamına alındığını ve kilograma 15 kuruş destek verileceğini,
  • Küçükbaş hayvan varlığında 56 milyonu yakalamak istendiğini. Sürüye katılım desteği ile hayvan başına ilave 100 TL destek verileceği,

III. Tarım ve Orman Şurası Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından Sonuç Bildirgesi’nin kamuoyuna duyurulması ve Ülkemizin dört bir yanından katılım sağlayan Genç Kadın Girişimcilerimize teşekkür ve birlikte fotoğraf çekimlerinin ardından sona erdi.